Tystpc.nu Produkter              Support & Forum

 Supportsidan // FireDTV DOWNLOADS SÖK EFTER SVAR HÄR >>
Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det. Testverktyg som visar signalstyrka och signalkvalitet  
Magnus Thomé
Driver Tystpc.nu

Inlägg:  Skrivet: 2007-04-18 10:14:27    Testverktyg som visar signalstyrka och signalkvalitet Citera
www.tystpc.nu/downloads/de/FireDTVstatus.zip

Firmware
Uppe i vänstra hörnet kan du se vilken firmwareversion du har i tunern (på bilden ser du en gammal firmwareversion, senaste hittar du alltid här www.tystpc.nu/updates).

Antennsignalkvalite
Nere i vänstra hörnet ser du kvaliten på antennsignalen på den kanal du tittar på just nu (dvs du måste ha startat din tv-tittarmjukvara och valt en kanal). Du kan zappa runt mellan olika kanaler som vanligt i media center, DVB viewer eller vad du nu använder och samtidigt här se kvaliten på antennsignalen på de olika frekvenserna du tittar på.

"Signal %" bör ligga uppemot 100%, under 60-70% kan MCE få problem. Men ännu intressantare är kvaliten som du ser där det står "BER". Den visar hur många fel det blir och den ska helst ligga på noll. Men går det aldrig över något hundratal så brukar mottagningen funka fint ändå. Om du har högre värden så bör du se över din antennanläggning o antennsladdar, ev. splitters osv.

Sämre kvalite på signalen ger långsammare kanalbyten. Kan vara bra att veta.

Det skapas även en loggfil "FireDTVTunerStatus.Txt" i biblioteket du kör FireDTVstatus från. I loggfilen kan du se hur signalstyrka och signalkvalite håller sig över tid och på de frekvenser du zappat mellan.

CA-modul info
Genom att trycka på knappen "Read CI" nere till höger så kan du se att du har kontakt med din CAM.
EDIT: Obs, om du har fler tuners i din pc så är det tyvärr en bugg i programmet som gör att du inte kan välja vilken tuner du vill se data ifrån. Det finns ju en dropdownlista men den fungerar inte (än)

Visa användarens profil Skicka personligt meddelande
Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det.  

 

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Arthur Theme